Опубліковано великий звіт по стану МСБ в Україні, який ми в Advanter Group зробили спільно з UNDP.  Звіт також містить рекомендації щодо розвитку бізнес-клімату.  Запрошуємо до ознайомлення.

Опубліковано великий звіт по стану МСБ в Україні, який ми в Advanter Group зробили спільно з UNDP. Звіт також містить рекомендації щодо розвитку бізнес-клімату. Запрошуємо до ознайомлення.

Оцінка впливу війни на мікро-, малі та середні підприємства в Україні

Цю оцінку розроблено Центром економічного відновлення (CER) та Advanter Group в рамках проекту Програми розвитку ООН (ПРООН) «Підтримка України» у співпраці з Міністерством економіки України.

Мікро-, малі та середні підприємства (ММСП) є основою економіки України, вони складають 99,98% усіх суб’єктів господарювання, забезпечують 74% усіх робочих місць та створюють 64% доданої вартості. Ця оцінка надає миттєвий знімок стану ММСП станом на кінець 2023 року та включає всебічний аналіз впливу війни та викликів, з якими зіткнулися ММСП в Україні в наступний період, і підкреслює їхню стійкість і адаптивність перед лицем лиха.

Оцінка визначає потреби ММСП і надає набір рекомендацій щодо підвищення стійкості ММСП та підтримки відновлення та сталого зростання української економіки. Протягом усього оцінювання застосовувався гендерний приціл. Ця оцінка ґрунтується на широкому діапазоні первинних і вторинних даних, зібраних під час кількох опитувань, проведених у різні часові проміжки з березня 2022 року по грудень 2023 року, а також суттєвого кабінетного дослідження, проведеного в грудні 2023 року. Аналіз дозволив визначити вплив ключових економічних, політичних , а також соціальні тенденції та дії уряду щодо діяльності ММСП.

Посилання на звіт - https://www.undp.org/ukraine/publications/assessment-wars-impact-micro-small-and-medium-enterprises-ukraine